В українській армії розповіли про ситуацію навколо Авдіївки / фото facebook.com/43oabr

Поблизу міста Авдіївка Донецької області Збройні сили України фіксують певне затишшя в штурмах з боку російської армії, ймовірно, це пов’язано з їхніми втратами. Водночас Сили оборони готуються до нової хвилі штурмів.

Про це заявив командир взводу БПЛА 59-ої окремої мотопіхотної бригади імені Якова Гандзюка ЗСУ Андрій Серган в ефірі "Радіо Свобода". "Наразі одна з бригад уже в них закінчилася. Зараз зайшла інша бригада. Це - регулярні військові. В принципі, очікуємо нової потужної хвилі", - сказав він.

За його словами, ЗСУ готуються до нових штурмів з боку російських окупантів. "Готуємося до того, щоб дати гідну відсіч… У будь-якому випадку вони відійдуть, як хвиля відлине від нас. А потім хвиля знову ж таки нас може накрити. Тому ми готуємося до того, що будуть знову ж таки штурмові дії. Доволі сильні, потужні. Підготовлюємо техніку, особовий склад, щоб гідно зустрічати нашого ворога", - зазначив Серган.

Відео дня

Війна в Україні - ось що зараз варто знати

Російські загарбники вже близько тижня продовжують штурм Авдіївки. Але успіхи загарбників є вкрай незначними і коштують агресору великих втрат. Російські "військкори" скаржаться на брак медичного персоналу, аби рятувати недобитих окупантів, та ниють про надто міцні укріплення ЗСУ.

За даними Генштабу ЗСУ, опублікованими вранці, 16 жовтня, протягом минулої доби на Авдіївському напрямку ворог за підтримки авіації вів марні штурмові дії в районі Авдіївки та ще низки населених пунктів, було відбито понад 15 ворожих атак.

Вас також можуть зацікавити новини: