Ситуація в Бахмуті дуже напружена, та ЗСУ не здаються / фото УНІАН

На Бахмутському напрямку росіяни не припиняють спроб штурмувати українські позиції, тиші тут немає. Чи діє перемир'я, яке обіцяв російський диктатор Путін, в ефірі "1+1" розповів військовослужбовець ЗСУ Ярослав на псевдо "Фест". 

За його словами, на цьому напрямку ситуація не змінилася з минулого року - це постійні ворожі штурми, постійні обстріли російськими окупантами позицій наших військових. "Але ми тримаємось", - оптимістично сказав "Фест".

Військовий додав, що про "перемир'я", оголошене Путіним, тут не йдеться, адже сьогодні загарбники щогодини накривають позиції ЗСУ у Бахмуті. Та, попри це, ввечері частина бійців святкувала Святвечір.

"Обіцяли це перемир'я десь з 12 години дня, до 13:00 справді по позиціях нашої роти не було обстрілів, а потім все повернулося у звичне русло. Тобто перемир'я не було", - додав Ярослав.

Ситуація в Бахмуті на сьогодні

На Донбасі найзапекліші бої тривають за Бахмут, місто стало вже справжньою фортецею українських воїнів. 

Втрати штурмових груп окупантів у Бахмуті Донецької області складають 80%, заявив заступник командира 3-го батальйону "Свобода" у складі 4-ї бригади НГУ Володимир Назаренко. Воїн-нацгвардієць розповів, що поранених загарбників лишають помирати на холоді.

Голова Донецької обласної військової адміністрації Павло Кириленко повідомив, що внаслідок бойових дій Бахмут зруйновано на понад 60 відсотків. Він додав, що українські захисники мужньо боронять місто і не дають ворогу просуватися.

Компанія Maxar Technologies показала, який вигляд має Бахмут Донецької області із супутника після російських бомбардувань. Для порівняння опубліковано знімки, датовані 1 серпня 2022 року та 4 січня 2023 року.

Як повідомив Інститут вивчення війни, влада Росії і російський бізнесмен, власник приватної військової компанії "Вагнера" (ПВК "Ліга") Євген Пригожин, якого називають "кухарем" президента Володимира Путіна, хочуть захопити Бахмут Донецької області для власної наживи.

Вас також можуть зацікавити новини: