Bayraktar ТВ-2 допомагають ЗСУ знищувати росіян / фото ukroboronprom.com.ua

Українські бійці стали частіше застосовувати ударні БПЛА Bayraktar ТВ-2 для знищення російських окупантів, оскільки умови для них у повітряному просторі України стають все більш і більш сприятливими.

Про це розповів військово-політичний оглядач групи "Інформаційний спротив" Олександр Коваленко.

"Фактично, з перших же днів вторгнення в Україну застосування БПЛА Bayraktar ТВ-2 було ускладнене наявністю у ворога засобів ураження даних апаратів. Мова йде не тільки про велику кількість ПЗРК, але і ешелонованого ППО, що супроводжував окупантів... В основному дані безпілотники використовувалися для ведення розвідки на безпечній відстані, а їхнє бойове застосування було в дуже рідкісних випадках", – зазначив експерт.

Відео дня

За його словами, зараз ситуація змінюється кардинальним чином, особливо на південному плацдармі:

"Адже після методичного і планомірного вогневого тиску на засоби ППО росіян, повітряний простір правобережжя Херсонщини став більш безпечним для авіації і відповідно БПЛА Bayraktar ТВ-2... Українська авіація почастішала бойові вильоти на правобережжі, а БПЛА Bayraktar ТВ-2 примножує рахунок знищеної техніки".

Раніше повідомлялося, що за три дні ЗСУ з парою безпілотників Bayraktar ТВ-2 знищили російської військової техніки на 26,5 мільйонів доларів.

Вас також можуть зацікавити новини: