Ходжес переконаний в успішному контрнаступі ЗСУ / facebook.com/GeneralStaff.ua

До кінця літа українська армія зуміє відтіснити російських окупантів на позиції, які вони займали до повномасштабного вторгнення.

Такий прогноз озвучив телеканалу "Дом" американський генерал-лейтенант у відставці, екс-командувач сухопутним командуванням союзників і армією США в Європі Бен Ходжес. Нині Ходжес є провідним військовим експертом Центру аналізу європейської політики у Вашингтоні.

За його словами, для перемоги однієї зі сторін слід вирішити логістичні проблеми.

Відео дня

"Я вважаю, що логістичні можливості росіян погіршуються, в той час як можливості українців навпаки. І коли буде правильне положення, російські сили впадуть, буде кульмінація. Я думаю, це, швидше за все, відбудеться в серпні", - зазначив він.

"За моєю оцінкою, до кінця літа українські війська відсунуть російські як мінімум до лінії, на якій ті були 23 лютого", - прогнозує Ходжес.

Ходжес констатував, що у ворожої армії все ще багато артилерії та ракет, а його прогноз збудеться після того, як вони закінчаться.

"Коли вони не зможуть чинити тиск на українські війська - від Херсона і до Донбасу, тоді й буде наступна переломна точка в цій стадії операції. І тоді до кінця літа, якщо ми виправимо тилове забезпечення, логістику, то ЗСУ зможуть вигнати російські війська", - зазначив генерал.

Раніше президент Володимир Зеленський заявив, що війна Росії проти України закінчиться втратою великої кількості людей і стражданнями багатьох українських сімей.