Білорусь накопичує війська / фото t.me/modmilby

Накопичення військ у Білорусі продовжується і досягло вже 10,5 тисяч військового персоналу. Про це військовий експерт, голова Українського центру безпеки та співпраці Сергій Кузан повідомив в ефірі інформаційного телемарафону.

"Продовжується накопичення військ в Білорусі. Кількість військового персоналу вже досягла 10,5 тисяч. Але цього все одно недостатньо, щоб сформувати загрозу для нашої півночі", - сказав він.

За словами Кузана, у Білорусі є достатній обсяг радянської зброї на зберіганні, тому вона вивозилась до Росії. У той же час, в Білорусь завозяться російські військові та деяке озброєння.

Відео дня

"Країна, яка готується до повномасштабного вторгнення, накопичує сили, а не віддає їх. Тому для наступальних дії потрібно, як мінімум, втричі більше ресурсів, ніж обороняючий стороні. Тому накопичення повинно бути суттєвим, повинно бути суттєвим в прифронтових територіях", – пояснив експерт. Він додав, що поки не спостерігається відповідна підготовка.

Путін втягує у війну проти України Білорусь

Як відомо, з перших днів повномасштабного вторгнення Білорусь стала союзником Росії у війні проти України. Ця країна надала свою територію в якості військового полігону для росіян. Наразі, в Білорусі триває накопичення військ, проте загрози повторного наступу поки немає, говорять в ЗСУ. 

Днями Олександр Лукашенко промовився, що білоруські військові вчать російських "мобіків".

Як повідомляв УНІАН, нещодавно командувач Сухопутними військами ЗСУ генерал-полковник Олександр Сирський заявив, що на даний час передумов повторної атаки ворога на Київ з боку Білорусі немає. Сирський також відзначив, що росіяни почали відчувати безпрецедентний рівень витрат боєприпасів під час бойових дій, які можна порівняти з періодом Другої світової війни.

Тим часом Міністерство у Білорусі оголосили про початок занять з бойової підготовки своїх збройних сил.

Вас також можуть зацікавити новини: