Сирський не виключає повторного наступу РФ з Білорусі / фото REUTERS

Командувач Сухопутних військ ЗСУ генерал Олександр Сирський не виключає повторного наступу Росії на Україну з території Білорусі.

Про це він заявив в інтерв'ю ABC News.

"Звичайно, вони готуються до ескалації бою і перенесення конфлікту в інші зони бойових дій. Вони готуються до того, щоб послабити наші угруповання, і, на мою думку, можливою метою є спроба перерізати або послабити наші лінії забезпечення", – зазначив Сирський.

Відео дня

За словами генерала, в цьому випадку Росія може повторити ті ж помилки, які змусили її відступити з північних регіонів України навесні 2022 року. 

"Вони ризикують вдруге наступити на ті самі граблі і вдарити себе по обличчю", – наголосив Сирський. 

Загроза наступу з Білорусі

Останнім часом в Україні активно обговорюють можливість повторного наступу російських військ із території Білорусі. Так, у Генштабі ЗСУ зазначили, що вже майже місяць у Білорусі триває активна перевірка мобілізаційних ресурсів.

Раніше повідомлялося, що Білорусь повністю закрила доступ до відео з камер на дорогах країни. Примітно, що більше ніж за місяць до початку повномасштабної війни в Україні Держприкордонкомітет Білорусі також прибрав доступ до камер на в'їзді і виїзді з білоруських прикордонних переходів. Так, 14 січня першими були відключені камери на кордоні з Україною.

Вас також можуть зацікавити новини: