Володимир Путін та Олександр Лукашенко / фото REUTERS

У Генштабі не виключають здійснення противником провокацій у районах на кордоні з Білоруссю.

Про це повідомляє Генштаб ЗСУ у зведенні станом на 18:00.

На Волинському та Поліському напрямках підрозділи збройних сил Білорусі і далі виконують завдання з посилення ділянки українсько-білоруського кордону в Брестській і Гомельській областях.

Відео дня

"Не виключається здійснення противником провокацій у прикордонних районах. Зберігається загроза завдання противником ракетно-бомбових ударів по об’єктах військової та цивільної інфраструктури на території України", - зазначили у Генштабі.

За наявною інформацією, на території Білорусі до цього часу розгорнуті російські ОТРК "Іскандер-М", а окремі авіаційні підрозділи повітряно-космічних сил РФ і далі базуються на визначених аеродромах.

Крім того, на Сіверському напрямку противник продовжує артилерійські обстріли підрозділів українських військ та інфраструктури у прикордонних з РФ районах України.

Російські окупанти завдають ракетно-бомбових ударів та здійснюють артилерійські обстріли об’єктів цивільної інфраструктури та житлових районів у населених пунктах Запорізької, Дніпропетровської, Донецької, Луганської та Харківської областей.

У Генштабі додали, що противник також продовжує незаконне утримання громадян України та піддає їх катуванням і тортурам.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що українська розвідка виявила на території Білорусі військові літаки РФ та дивізіон "Іскандерів".

Вас також можуть зацікавити новини: