Інтенсивність бойових дій у Запорізькій області впала / фото REUTERS

У Запорізькій області у травні сильно знизилась інтенсивність бойових дій у порівнянні з квітнем.

Як передає кореспондент УНІАН, про це голова Запорізької обласної військової адміністрації Олександр Старух сказав під час онлайн брифінгу у Медіацентрі "Україна".

За його словами, найгарячіші точки в області спостерігаються у східних громадах – в районі Гуляйполя, Оріхівщини та у районах, які знаходяться на адміністративній межі з Донецькою областю.

Відео дня

"Там виникають постійні бойові зіткнення та обстріли з боку ворога. Хоча, за останній тиждень досить таким щільним ракетним ударам і артилерійським ударам піддавалася фактично територія по всій лінії розмежування, у першу чергу це селище Комишуваха та навіть прилітало у Запоріжжя за тиждень. Наразі хлопці тримають оборону, завдають ворогу ураження та не дають йому виконати поставлені завдання", – сказав Старух.

Він сказав, що не варто розглядати бойові дії у Запорізькій області як частину більшої битви за Донбас.

"Зараз схоже не те, що це просто допоміжний удар... Основні сили, ми це бачили і минулого тижня, були перекинуті на основні напрямки удару. Наскільки ми розуміємо – це Луганський напрямок, але і безпосередньо Донецький напрямок. Тобто, таке враження, що вони роблять "кулаки", щоб завдати ефективний удар по наших ООС. А у нашій області, у порівнянні з квітнем, інтенсивність боїв звичайно досить так сильно впала", – наголосив він.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що російські окупанти отримали вказівку готувати захоплені Енергодар у Запорізькій області та Херсонщину до "референдуму".

Вас також можуть зацікавити новини: