Українські захисники знищують ворога та вже чимало взяли у полон  / t.me/DPSUkr

Українські війська просуваються по двох напрямках у передмісті Бахмута, поділилась у Telegram заступниця міністра оборони Ганна Маляр.

Вона наголосила, що в епіцентрі бойових дій на Бахмутському напрямку ситуація розвивається динамічно: "По двох напрямках у передмісті Бахмута наші війська поступово просуваються".

Конкретні цифри Маляр називати відмовилась, бо ідуть активні бойові дії.

Відео дня

За її словами, українські захисники знищують ворога та вже чимало взяли у полон. 

Натомість в самому місті ситуація складніша. 

"Втім, завдяки грамотному плануванню командування та мужності наших бійців ворогу не вдається взяти місто під контроль", - наголосила Маляр.

Бої за Бахмут - головне

На Бахмутському напрямку тривають важкі бої за місто Бахмут, йдеться у вечірньому зведенні Генштабу. Також РФ намагалась наступати в напрямку населених пунктів Богданівка і Біла Гора, але безуспішно. Поряд з веденням позиційної оборони українські захисники ведуть активні наступальні дії.

За словами представника Східного угрупування ЗСУ Череватого, ЗСУ просунулися ще до 2 км протягом доби. Тоді як вчора ввечері, 12 травня, Пригожин заявляв про втрату 5 км. 

Водночас, за даними Інституту вивчення війни, "вагнерівці" захопили 220 м території в самому Бахмуті і атакують три основні укріпрайони в північно-західному секторі міста.

Вас також можуть зацікавити новини: