Війна рано чи пізно мала перейти на територію РФ, впевнений Подоляк / фото t.me/V_Zelenskiy_official

В Офісі президента України попередили росіян про неминучість переходу війни на територію РФ.

Коментуючи посилення обстрілів прикордонних територій Росії, радник голови ОПУ Михайло Подоляк зазначив, що війна в такій інтенсивності у будь-якому випадку повинна була рано чи пізно перейти на російську територію:

"Росія не в змозі управляти війною. Потрібно управляти ризиками а ескалацією. Вона цього робити не може. Мені здається, вона у принципі не розуміє, що таке управління. Відповідно, коли ти генеруєш війну подібного масштабу, то в будь-якому випадку вона у підсумку повернеться на твою територію. Ворота війни відкриті в Бєлгородській області".

При цьому Подоляк додав, що росіяни нарешті повинні побачити, як воює їхня армія, й що озвучений ще у 2014 році кремлівським диктатором Володимиром Путіним принцип шикувати солдатів за цивільним населенням залишається пріоритетним:

"У Бєлгороді зараз відбуваються те ж саме, що завжди відбувається з російською армією: вони розміщують свої стратегічні резерви, ракетні війська у населених пунктах, включаючи Шебекіно, розміщують казармові рішення, бази ремонту прямо у центрі міст".

"У міру того, як будуть просуватися по лінії фронту на окупованих територіях українські війська, бойові дії безпосередньо російської армії будуть переноситися на власну територію. Ось так це буде виглядати. Не можна зупинити такого типу війну десь на конкретному рубежі", - додав Подоляк.

Він також заявив, що в України немає мети переходити на територію Росії, і озвучив, як бачить стратегію подальшого розвитку цієї війни:

"Потрібно нанести кілька істотних тактичних поразок, після яких Росія може дуже швидко відійти до кордонів 91-го року, і всі події на якийсь час перенесуться на прикордонні області".

Бої в РФ під Бєлгородом - актуальне

Як повідомляв УНІАН, бійці Легіону "Свобода Росії" і "Російського добровольчого корпусу" взяли у полон двох солдатів російської регулярної армії у Бєлгородській області і поставили ультиматум губернатору області В'ячеславу Гладкову.

Напередодні вони заявили, що заходять у передмістя Шебекіно у прикордонній Бєлгородській області РФ: "Ми повертаємося додому".