Росіяни заявляють про "захоплення" Бахмута / фото ua.depositphotos.com

У російських військ не завидні перспективи як у Бахмуті Донецької області, так і за його межами.

Військово-політичний оглядач Олександр Коваленко пояснив усю плачевність ситуації, в якій опинилися росіяни на цьому напрямку фронту, продовжуючи розповідати про "захоплення" Бахмута.

"Російські окупаційні війська (РОВ) не контролюють вхідні ворота у місто по трасі 0504. А якщо ти не контролюєш вхідні ворота, то чи можна говорити про повне взяття міста? Важливо те, що закрити питання із сірою зоною окупантам заважає перевага арти Сил оборони України (СОУ)", - зазначив експерт.

При цьому Коваленко додав, що на півночі і півдні Бахмута відновлюється інтенсивність вогневого ураження окупантів у зв'язку з тим, що українські бійці повертають контроль над пануючими висотами: "Вагнера" у місті як мішені в тирі, встигай відстрілювати".

"Крім того, СОУ продовжують у ЮЗ секторі рухатися південніше по каналу, а також чинять тиск на Кліщіївку з явними благими намірами на дане село. Аналогічно у СЗ секторі, тільки в районі Берховського водосховища. СОУ розширюють контрольовану зону", - підкреслив експерт.

На його думку, у російських військ вимальовується патова ситуація.

Бої за Бахмут - актуальне

Як писав УНІАН, заступник Міністра оборони Ганна Маляр заявила, що станом на 22 травня ЗСУ контролюють невелику частину Бахмута.

При цьому українські військовослужбовці показали нове відео з Бахмута Донецької області. Ролик зняли військові 8-го окремого полку спеціального призначення.

За даними Американського Інституту вивчення війни (ISW), росіяни не зможуть реалізувати наступ на північ у бік Слов'янська або на захід у бік Костянтинівки навіть у разі захоплення Бахмута, про яке 20 травня заявив засновника ПВК "Вагнер" Євген Пригожин.