Українським воїнам необхідно битися за Сєвєродонецьк, вважає експерт / фото v-variant.com.ua

Захисникам України варто битися за місто Сєвєродонецьк Луганської області, оскільки кожна відтягнута на цей напрямок ворожа батальйонна тактична група покращує оперативні можливості наших військовослужбовців у двох областях.

Завдяки відтягуванню сил противника поліпшуються оперативні можливості українських воїнів на Херсонщині та Харківщині, розповів військовий експерт Петро Черник в інтерв'ю одному з YouTube-каналів.

Водночас співрозмовник підкреслив, що Україні не потрібен "Маріуполь-2".

Відео дня

"Чи варто ще якийсь час за нього (Сєвєродонецьк - Ред.) битися? Звичайно, тому що кожна батальйонна тактична група, яка буде відтягнута на цей напрямок, покращує наші оперативні можливості і в Харківській, і в Херсонській областях...", - заявив експерт.

Нагадаємо, війська РФ здійснили повномасштабне вторгнення в Україну вранці 24 лютого. Вороги спочатку бомбили військові об'єкти, а пізніше атакували й житло цивільних, було багато жертв та постраждалих.

Лише в одному Маріуполі, який був заблокований і опинився під контролем супротивника, загинули понад 20 тисяч осіб.

Окупантам вдалося взяти під контроль низку населених пунктів на сході та півдні нашої держави. Пізніше противники пішли в наступ на Донбасі, і "гарячою точкою" став Сєвєродонецьк. За Сєвєродонецьк йдуть бої.

Генштаб Збройних сил України 23 червня повідомив, що вороги зосереджують основні зусилля на встановленні повного контролю над містом.

Вас також можуть зацікавити новини: