Українські літаки адаптували під французькі бомби AASM Hammer / колаж УНІАН, фото УНІАН, скріншот

Українські винищувачі МіГ-29 та фронтові бомбардувальники Су-24 адаптували під "розумні" французькі бомби AASM Hammer. Про це з посиланням на міністра Збройних сил Франції Себастьяна Лекорню повідомляє портал Opex360.

При цьому Лекорню зазначив, що Україна не отримає вузькоспеціалізованих французьких ударних літаків Mirage 2000D, які є штатними носіями озброєнь такого типу. 

"Ми вважали за краще інвестувати гроші і інженерні ресурси в адаптацію бомб A2SM (ще одна назва AASM Hammer) на радянські літаки Сухого і МіГ, які вже є в Україні, замість того, щоб зосереджуватися виключно на Mirage", - приводить портал слова міністра. 

Відео дня

Раніше повідомлялось, що Україна може отримати "кілька сотень" авіаційних боєприпасів AASM.

"Ці бомби дозволяють завдавати точних дистанційних ударів, щоб вражати тили російської армії", - йшлося у заяві Міноборони Франції.

Нагадаємо також, що раніше французи передали Україні нову авіаційну крилату ракету SCALP-EG.

AASM Hammer - що це таке

Armement Air-Sol Modulaire розробила компанія Safran Electronics & Defense. Боєприпас складається з переднього комплекту наведення та заднього комплекту розширення радіуса дії. Їх приєднують до звичайної некерованої бомби. 

Боєприпас називають модульним, оскільки він може використовувати різні блоки наведення та кілька типів бомб. Базова версія оснащена бомбою масою 250 кг. Зброя може вражати цілі на відстані більш ніж 50 км. 

В оборонному бюджеті на 2012 рік, представленому французькому сенату, повідомлялося, що вартість одиниці продукції становить 164 тис євро. Це доволі багато, як для зброї такого типу. Для порівняння, американський комплект наведення для звичайних авіабомб JDAM коштує близько 30 тис дол. 

Нагадаємо, раніше повідомлялось, що Україна може отримати не тільки нове європейське авіаційне озброєння, а й європейські бойові літаки

Вас також можуть зацікавити новини: