У мережі показали фото українського бомбардувальника з ракетою SCALP / колаж УНІАН з фото Міноборони України та скріншоту

Журналіст-дослідник OSINTtechnical опублікував нове фото фронтового бомбардувальника Су-24М Повітряних сил Збройних сил України із підвішеною крилатою ракетою SCALP-EG.

На ракеті є такий напис - "De Paris avec amour, rachysty, allez en enfer" ("З Парижа з любов'ю, р*шисти, вирушайте до пекла"), йдеться у повідомленні, опублікованому у соцмережі X (колишня назва - Twitter).

Опубліковано знімок українського бомбардувальника з ракетою SCALP-EG / скріншот з twitter.com/Osinttechnical

Відео дня

У центрі уваги допомога Україні - сьогодні це варто прочитати

Уперше ракету цього типу, підвішену під крилом українського бомбардувальника, показав Володимир Зеленський у відео з нагоди Дня Повітряних сил.

За оцінками фахівців, Повітряні сили ЗСУ можуть мати одну ескадрилью (12 - 14 літаків) модернізованих бомбардувальників Су-24, здатних застосовувати ракети цього типу.

Крилату ракету Storm Shadow/SCALP-EG розробили спільними зусиллями Англії та Франції. Британський варіант називається Storm Shadow, а французький - SCALP-EG. Ракета може вражати цілі на відстані до 550 кілометрів. Швидкість її польоту сягає 1000 кілометрів на годину. Перехоплення ракети ускладнює застосовані у її конструкції технології малопомітності.

Саме за допомогою Storm Shadow у грудні минулого року Україна знищила російський великий десантний корабель "Новочеркаськ", який могли застосовувати для перевезення "Шахедів".

Ще раніше, - у листопаді, SCALP-EG сильно пошкодила малий ракетний корабель "Аскольд" проекту 22800 "Каракурт". На момент удару він ще не пройшов випробування та не був введений в експлуатацію.

Вас також можуть зацікавити новини: