Буданов розповів, як змінилась армія окупантів за два роки війни/ фото wikimedia.org, Фото Ковальчук Віктор / УНІАН

Очільник ГУР Кирило Буданов оцінив, як змінилася російська армія за два роки війни в Україні.

"Треба пам'ятати, що війна – це завжди шалений розвиток. У будь-якій країні світу війна давала завжди розвиток технологічний, індустріальний і тому подібне. Не дивлячись на те, що це шалені витрати та руйнування, але це завжди розвиток. Це відбувається з ними, це відбувається з нами, це теж треба розуміти", - зазначив Буданов в інтерв’ю BBC.

Очільник ГУР розповів, що оснащення російського піхотинця поліпшилося, водночас якість техніки впала.

Відео дня

"Нової техніки мало, її не вистачає. Це все відремонтована, відреставрована техніка зі складів довготривалого зберігання озброєнь. Там про якість говорити немає сенсу, та і не потрібна там та якість", - зазначив він.

Що стосується якості особового складу, то, за словами Буданова, ті, хто брали участь в першій хвилі повномасштабного вторгнення у 2022 році, - це були "справжні професіонали, контрактники з нормальним досвідом бойовим". Але зараз їх вже майже не лишилось, Росія воює мобілізованими, підкреслив очільник ГУР.

Відповідно, моральний дух у російських окупантів – ніякий. Після Авдіївки він дещо підсилився, але це було тимчасове явище.

"В принципі, мобілізованому немає особливого сенсу. Вони воюють за гроші, тому що їх призвали, тому що змусили призватися і тому подібне. Тобто "ідіть вперед". Ну, це ще російська ментальність відіграє важливу роль. "Ідіть вперед", як то кажуть, і російський мужик іде. Він там особливо не думає, що з ним буде. Але сказати, що він сильно старається, – це теж неправда", - зазначив він.

На запитання щодо присутності російської розвідки в україні Буданов відповів, що  "вони здобувають необхідні дані і намагаються впливати. Це є, це факт". Він додав, що у відношенні кіберрозвитку, радіоелектронної розвідки – вони підсилились.

Буданов про війну в Україні

Буданов зазначив, що з середини травня в Україні очікується досить важка ситуація, на фронті в тому числі, але вона не буде катастрофічною.

Він також сказав, що завершити війну можна лише поверненням України на кордони 1991 року. Для цього, ймовірно, потрібен буде великий проміжок часу.

Вас також можуть зацікавити новини: