Буданов розкрив, як ЗСУ будуть вести контрнаступ в холодний сезон / скріншот з відео

Голова Головного управління розвідки МО України Кирило Буданов пояснив, чому у холодний сезон контрнаступ ЗСУ не зупиниться.

За його словами, на полі бою ставка робиться не на бронетехніку, а на протитанкові комплекси та використання дронів. Вони фактичні нівелювали ефективність використання бронетехніки у війні з РФ, вказав Буданов під час виступу на форумі YES.

Тому холод і бруд не вирішальні фактори, які можуть обтяжити хід бойових дій. Певні проблеми з прохідністю грунту спостерігаються і в літній період.

Відео дня

"Давайте подивимося на осінь минулого року, тоді бойові дії ніхто не зупинив. Цього року буде так само. Бойові дії і наступ на всіх напрямках буде продовжуватися. Проблеми з колісною технікою є і влітку, гусенична пристосована", - цитує LIGA.net.

Тому ЗСУ переважно воюють з РФ "на ногах", а не з використанням бронетехніки. Таким чином велися бойові дії восени 2022 року під Бахмутом, уточнив Буданов.

Армія РФ навчається та адаптує свою тактику під ЗСУ

Раніше в рамках форуму YES Буданов також заявив, що армія РФ почала копіювати тактику ЗСУ. Вона вчиться й адаптується, зараз воює так, як ніколи не воювала до вторгнення в Україну, вказав глава ГУР. Як приклад, Буданов навів масове застосування дронів з боку РФ. 

Напередодні глава прес-центру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк також уточнила, що армія РФ заготовила на осінь й зиму тактику "змішаних ударів" по наших територіях.

Вас також можуть зацікавити новини: