Жданов відповів, чому дрони не атакують кораблі РФ у відкритому морі / фото Міноборони РФ

Військовий експерт Олег Жданов назвав ймовірну причину, через яку надводні бойові дрони не атакують російські кораблі в морі.

"Група кораблів, яка перебуває у відкритому морі, постійно дрейфує та може змінювати місце положення. Зорієнтувати туди дрони дуже-дуже проблематично. Можна їх просто втратити у морі, у цій обстановці. Ми не знаємо точних координат місця. Це дрейф", - зазначив він.

При цьому експерт нагадав про ураження російського ракетного крейсера "Москва":

Відео дня

"Припустимо, крейсер "Москва" був у дрейфі, і погода дозволяла - був практично штиль. І ракети з самонавідною головкою, яка на останньому етапі траєкторії включається і коригує ракету по цілі".

На думку Жданова, як тільки дрони "навчаться" чомусь подібному - їх запускатимуть по кораблях у відкритому морі.

"Пускати дрони просто у вільне плавання у відкрите море... Сьогодні таких розумних" дронів, які б в автономному режимі займалися пошуковою роботою, на жаль, поки ще не зробили. Зроблять - будемо пускати", - сказав Жданов.

Морські дрони атакували флот РФ у Севастополі 24 квітня - що повідомлялося

Нагадаємо, 24 квітня у Севастополі пролунали вибухи. Як заявила окупаційна влада Севастополя вибухи були пов'язані з атакою надводними безпілотниками.

Як зазначив воєнно-політичний оглядач Олександр Коваленко, ця атака свідчить про те, що звільнення Криму з кожним днем все ближче.