Пошкоджений будинок в Умані 28 квітня / фото Нацполіція

Майже двомісячна пауза між двома останніми ракетними обстрілами України пояснюється зміною тактики російських окупантів. Про це заявив військовий експерт Олексій Мельник В інтерв'ю OBOZREVATEL.

"Росія не відмовляється від своєї тактики. Тимчасове зменшення обстрілів або паузи між такими обстрілами було обумовлено тим, що Росія готується до протидії українському контрнаступу. По всій видимості, паралельно вони працювали над більш ефективними способами і тактикою застосування цієї зброї", – заявив він.

Коментуючи удар по Умані, Мельник зізнався, що у нього є розуміння, чому ракета прилетіла саме в той будинок, який постраждав 28 квітня. Однак назвати цю причину він відмовився.

Відео дня

"Це умовно високоточна зброя. Мабуть, було б великим компліментом говорити, що вони цілили саме в цей під'їзд" – вважає Мельник.

Удар по багатоповерхівці в Умані

28 квітня російські війська завдали масованого ракетного удару по території України. Було випущено в цілому 23 ракети, з яких ППО змогла перехопити 21.

На жаль, одна з ракет влучила у житловий багатоповерховий будинок в Умані. В результаті один з під'їздів обрушився, загинули 23 людини, включаючи п'ятьох дітей. 

Перед цим масштабна ракетна атака була аж 9 березня. Тоді ворог випустив понад 80 ракет.

Вас також можуть зацікавити новини: