Триває контрнаступ ЗСУ / фото wikimedia.org

П'ятихатки Запорізької області були частиною логістичного маршруту російських окупантів. Відтепер ворог змушений перекидати боєприпаси і резерви іншими складнішими шляхами, розповів в ефірі телемарафону військовий експерт Владислав Селезньов.

Селезньов зауважив, що у росіян були невдалі спроби відбити село, бо противник усвідомлює реальні втрати, яких він зазнав чи ще зазнає з деокупацією населеного пункту.

"Чому так важливо для путінського війська взяти чи повернути під контроль П'ятихатки? Тому що це певний автомобільний вузол, який дозволяв росіянам свого часу досить швидко перекидати резерви, підвозити боєприпаси. А після того як вони втратили П'ятихатки, то змушені переміщати вантажі, об'їжджаючи", - висловився експерт.

Відео дня

Він додав, що це може стати причиною майбутніх великих втрат Росії у автотехніці. "Чекаю (зведення щодо) втрат (Росії). Переконаний, що кількість знищених вантажівок цієї доби буде просто вражаючою. Бо росіяни зараз змушені усі логістичні питання закривати коштом автотранспорту, а наші гармаші не втрачають часу, завдають точкових артударів", - зазначив експерт.

Контрнаступ ЗСУ - звільнення П'ятихаток

19 червня у Міноборони підтвердили деокупацію села П'ятихатки Запорізької області у ході наступальних дій на Бердянському та Мелітопольському напрямках. Зараз ОВА, разом з військовими, допомагає цивільним людям евакуюватися у більш безпечні місця. Однак росіяни продовжували обстрілювати населений пункт.

Всього протягом останніх кількох тижнів контрнаступу захисники звільнили вже 8 населених пунктів: Новодарівка, Левадне, Сторожеве, Макарівка, Благодатне, Лобкове, Нескучне і Пʼятихатки.

Втім, зараз західні аналітики констатують зникнення "імпульсу" українського контрнаступу, хоча тут же відзначають, що робити які-небудь висновки поки рано - Україна розвідує "слабкі" місця в обороні окупантів. 

Однак розвідувальні бої даються Україні важко, зізнаються самі військові в коментарях західним ЗМІ. Відомо, що в боях біля Малої Токмачки 47-ма бригада втратила перші Leopard і Bradley, а в 37-й у ході звільнення чотирьох населених пунктів в Донецькій області з близько 50 людей 30 не повернулися - були вбиті, поранені або взяті в полон противником. П'ять одиниць бронетехніки підрозділу були знищені протягом першої години.

Вас також можуть зацікавити новини: