Для звільнення всіх окупованих територій знадобиться щонайменше дві наступальні операції / фото t.me/V_Zelenskiy_official

Ветеран російсько-української війни, військовий аналітик Олексій Гетьман заявив, що для виходу на кордони 1991-року Україна має провести не одну наступальну операцію. Звільнити всі окуповані території та здобути перемогу у війні за один раз неможливо. 

"Це буде не менше двох наступальних операцій, тому що за одну операцію неможливо звільнити таку велику територію та перемогти у війні. Є сподівання, можливо, як додаткові бонуси, що може посипатися лінія фронту і російські вояки почнуть дезертувати, хоча вони й так втікають, маючи низьку мотивацію. А коли противник побачить, що ми можемо заходити й в його тил, що вже відбувається, то взагалі у нього буде паніка і він почне тікати, і таке можливо", – пояснив він в ефірі телеканалу "Еспресо".

Водночас аналітик наголосив, що військова тактика так не працює, тому на такий розвиток подій покладатися не можна. 

Відео дня

"Тому щонайменше дві наступальні операції нам потрібно провести, щоб вийти на кордони у межах 1991 року. Зазначу, щонайменше дві, а може й три-чотири", – резюмував Гетьман. 

Звільнення окупованих територій України

Протягом останніх кількох тижнів українські військові просуваються на Бердянському та Мелітопольському напрямках. Наші захисники звільнили вже 8 населених пунктів: Новодарівка, Левадне, Сторожеве, Макарівка, Благодатне, Лобкове, Нескучне і Пʼятихатки.

При цьому військовий експерт Олексій Мельник наголосив, що масштабний контрнаступ ЗСУ ще не розпочався. За його словами, Україна ще не застосовувала основні сили, які упродовж кілької місяців готували до операції.

Вас також можуть зацікавити новини: