Чуваші підняли бунт проти кидал з Кремля / Скріншот

Військовослужбовців з Чувашії Росія кинула на гроші. Найманці залишилися без обіцяних виплат, вони влаштували бунт й вимагають грошей за вбивства українців.

Як йдеться в сюжеті проекту FreeДом, добровольцям з Чуваської Республіки влада пообіцяла заплатити понад 200 тисяч рублів за участь у війні і по 2 тисячі добових за кожен день на фронті. Але коли найманці повернулися додому, грошей вони не побачили. Сорок бійців батальйону "Атал" написали голові Чувашії публічне звернення з проханням не ганьбити Республіку невиконаними обіцянками.

У своєму зверненні чуваські найманці зазначають, що незважаючи ні на що, готові воювати і далі, але погрожують вийти зі складу батальйону "Атал" і перейти служити у приватні військові компанії, де їм точно заплатять.

У російській глибинці воює кожен другий, для жителів зубожілих регіонів Російської Федерації стати солдатом - це єдиний спосіб заробити хоч якихось грошей.

"Але тисячі російських найманців, які їдуть воювати в Україну, сильно помиляються: заробити їм навряд чи вдасться. Випадок військовослужбовців з Чуваської Республіки, яким не заплатила держава, далеко не єдиний", - зазначають журналісти.

Як каже військовий ескперт Іван Ступак, зароблені солдатами з російської глибинки гроші на війні в Україні просто розподіляються між начальством.

Більшість військовослужбовців з російської глибинки повертається додому "вантажем 200".

Один з прийомів російського військового начальства, щоб не виплачувати гроші родичам ліквідованих в Україні військових РФ, - не визнавати їхні смерті, вважати їх безвісти зниклими.  

"Путінська армія тисячами кидає росіян на передову, але піклуватися про сім'ї загиблих солдатів держава не буде, адже найманці для Росії - не більше ніж гарматне м'ясо. І чим більше їх загине, тим менше грошей їм доведеться заплатити", - підсумували журналісти.

Як повідомляв Генштаб ЗСУ, станом на у серпня українські воїни ліквідували вже близько 41 500 окупантів.

Вас також можуть зацікавити новини: