Україні потрібні ракети ATACMS / скріншот

Якщо Україна отримає далекобійні ракети ATACMS, українські атаки по тимчасово окупованому Криму можуть змусити Чорноморський флот РФ піти з акваторії півострова і перебазуватися у Новоросійськ.

"Українські сили працюють над тим, щоб зробити Крим непридатним для російських військ", - написав у Twitter генерал у відставці, екс-командувач сухопутними силами США в Європі Бен Ходжес.

На його думку, "було б розумно", якби США допомогли українцям з ATACMS. Чорноморський флот був би змушений тоді "перебазуватися в Новоросійськ", впевнений генерал.

Відео дня

Україні поки не передадуть ракети ATACMS - причини

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що США поки не мають наміру відправляти Україні далекобійні ракети ATACMS. Як пише The Washington Post, в Пентагоні заявляють про брак запасів, і що Україна насправді не потребує ракет великої дальності.

За словами офіційних осіб США, адміністрація Байдена на даний момент твердо дотримується рішення поки не відправляти ракети великої дальності в Україну, попри зростаючий тиск з боку американських законодавців і прохання київського уряду.

Вас також можуть зацікавити новини: