У НАТО задіяли літак з позивним FE45 для стеження за армією РФ / фото wikipedia.org

Військовий Альянс НАТО задіяв третій за рахунком борт для стеження за армією Росії, передислокувавши до узбережжя Румунії літак-розвідник Lockheed EP-3e Aries II з позивним FE45.

13 жовтня повідомлялося, що Пентагон підняв з натовських баз американські літаки Boeing P-8A Poseidon і Bombardier Challenger 650 для ведення розвідки за територіями тимчасового окупованого Криму і південних областей України. За даними моніторингової групи "Крымский ветер". сьогодні до них приєднався борт Lockheed EP-3e Aries II.

Його виліт з авіабази Чаніа на острові Крит зафіксував портал відстеження авіаперельотів Flightradar (літак-розвідник підняли у повітря о 11:50 за українським часом). 

Відео дня

Слідом за цим літак зафіксували у повітряному просторі Румунії. 

"EP-3e є стандартним літаком радіоелектронної розвідки великого радіусу дії авіації ВМС США", - наголошується в повідомленні. 

Літак-розвідник США Lockheed EP-3E Aries II помітили в небі Румунії / фото Flightradar

ВМС ЗСУ підірвали російський корабель "Павел Державин"

Нагадаємо, 12 та 11 жовтня ВМС ЗСУ спільно з розвідниками Служби безпеки України завдали ударів по кораблях РФ у тимчасово окупованому Севастополі (Крим). Зокрема, 12 жовтня стало відомо про атаку на малий ракетний корабель проекту 21631 "Буян-М", а напередодні вдалося підірвати сторожовий корабель Чорноморського флоту РФ "Павел Державин".

Сьогодні речник Військово-Морських сил ЗСУ Дмитро Плетенчук підтвердив, що "Павел Державин" отримав пошкодження й був передислокований армією РФ у Новоросійськ. 

Вас також можуть зацікавити новини: