Зеленський провів нараду на КПВВ "Майорське" / фото president.gov.ua

На Донбасі в рамках виконання домовленостей паризького саміту лідерів країн "нормандської четвірки" розміновано 12 ділянок.

Читайте такожТКГ погодила чотири нові ділянки розведення сил на ДонбасіПро це командувач операції Об’єднаних сил Сергій Кравченко сказав під час наради з питань роботи Тристоронньої контактної групи (ТКГ), що відбулась на КПВВ "Майорське" в Донецькій області під головуванням президента Володимира Зеленського, повідомляє прес-служба Офісу президента.

Учасники наради обговорили просування у питанні дзеркального розведення сил і засобів на чотирьох погоджених ділянках, а також у питанні розмінування території Донбасу.

Відео дня

"На виконання домовленостей, досягнутих у Парижі, було проведено розмінування на 12 ділянках, погоджених раніше. Розміновано об’єкти водо-, газозабезпечення, потрібних для населення. На стороні, контрольованій Україною, значно зменшилася кількість людей, які підриваються", – доповів Кравченко.

Було також обговорено питання можливого відкриття більшої кількості КПВВ на Донбасі.

Паризький саміт "нормандської четвірки": про що домовилися

  • За результатами "нормандського саміту" 9 грудня 2019 року в Парижі лідери України, Німеччини, Франції та Росії погодили комюніке, в якому заявили, що підтримують домовленість у рамках ТКГ про розведення сил на трьох ділянках на Донбасі до кінця березня 2020 року.
  • Також у документі йшлося про обмін утримуваними особами.
  • Крім того, лідери країн "нормандської четвірки" задекларували підтримку досягнення домовленості в рамках ТКГ про відкриття нових пунктів пропуску через лінію розмежування.
  • Разом з тим в комюніке йшлося про узгодження правових аспектів закону про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей і так звану "формулу Штайнмаєра".
  • Планується, що наступний саміт лідерів має відбутися у Берліні. Дата зустрічі досі не визначена.