РФ "воскресила" 70-річні БТР-50П і встановила на них радянські зенітні установки / скріншот

Росіяни встановили на старі розконсервовані БТР-50П радянські 23-мм зенітні установки ЗУ-23-2.

"У лютому з'явилися перші кадри відправки з консервації, у невідомому напрямку, ешелонів з російськими БТР-50П. БТР-50П випускався з 1954 по 1970 рік. У Росії на зберіганні їх до 1 тисячі одиниць. Що ж, станом на травень стало зрозумілим, що з цими машинами робили похмурі кулібіни. На одній з трас була помічена колона з БТР-50П, які пройшли модернізацію. Зокрема, на них була встановлена ЗУ-23-2", - зазначив військово-політичний оглядач Олександр Коваленко.

Експерт упевнений, що російським військам не вистачає бойових броньованих машин (ББМ) з достатньою вогневою міццю, і таким чином вони намагаються знайти рішення даної проблеми, однак, навряд чи цю "модернізацію" можна вважати таким, вважає Коваленко:

Відео дня

"При відповідному десантному навантаженні не тільки значно знижується мобільність і без того не особливо повороткого БТР-50П, але і зростає знос його всіх основних вузлів ходової. Це у свою чергу призводить до зростання неполадок і виходу з ладу машини. Таким чином, ми з вами бачимо неможливість російськими кулібіними знайти технічне рішення проблеми з критичною нестачею ББМ і відсутністю задовільного вогневого потенціалу. У результаті, вони породжують жахливі гомункулуси".

РФ "воскресила" 70-річні БТР-50П - що повідомлялося

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що росіяни активно розконсервовують найдавніший радянський металобрухт через гострий дефіцит техніки. Зокрема, в лютому з'явилася інформація про зняття зі зберігання в РФ старих БТР-50П, які випускалися з 1954 по 1970 рік.

"Поява цих мостодонтів зайвий раз підтверджує кризу окупантів з поставками техніки підрозділам", - зазначав тоді Коваленко.

Коментував появу в Україні древніх БТР-50П і військовий експерт Олег Жданов. За його словами, російська економіка так і не змогла перейти на військові рейки, і щоб компенсувати колосальні втрати техніки на полі бою в Україні, росіяни змушені активно знімати зі зберігання весь цей металобрухт.