Експерт попередив про провокації Росії в Європі і пояснив, навіщо це Кремлю / фото REUTERS

Російська влада планує ряд диверсій у країнах Європи. Кремль таким чином намагається відвернути увагу від війни в Україні.

"Дійсно, ми бачимо загрозу, яка сьогодні насувається на Молдову. Тобто їх (росіян – УНІАН) політична спроба громадської дестабілізації проросійськими силами, але у них немає обов'язкової компоненти, яку мала "російська весна" 2014 року в Україні – ось цих бойовиків, російських диверсантів, які під виглядом мирних демонстрантів потраплятимуть в міста і вже там силовим чином дестабілізувати ситуацію", - розповів військовий експерт Сергій Кузан В інтерв'ю ТСН.

При цьому він нагадав слова секретаря РНБО Олексія Данілова, що Росія має диверсійну групу з оточення ватажка Чечні Рамзана Кадирова, яких використовують як "рятувальників". За його словами, подібні угруповання спробують використовувати для дестабілізації ситуації в інших країнах.

Відео дня

"Треба розуміти, що будуть активізовані протистояння на Балканах, це вигідно виключно Росії, власне протистояння між Сербією і Косово. І будуть в цілому по всій Європі, де тільки можна створити зони напруги, там скрізь росіяни активізуються, щоб і, зокрема, знизити концентрацію на війні Росії проти України" - підсумував експерт.

Підготовка Росією диверсій у Молдові - що відомо

9 лютого 2023 року президент Володимир Зеленський заявив, що передав Кишиневу плани Кремля з організації перевороту в країні. При цьому влада Молдови підтвердила цю інформацію. Після цього уряд країни різко пішов у відставку.

У свою чергу президент Молдови Майя Санду розкрила плани Москви по перевороту. Вона повідомила, що Кремоь планував використовувати протести "опозиції", залучаючи до них людей з військовою підготовкою, а також громадян Росії, Білорусі та країн Балканського півострова. 

Пізніше депутат від правлячої партії Молдови "Дія і солідарність" Андріан Кептонар розповів, що диверсанти для держперевороту повинні були потрапити в країну під виглядом Сербських футбольних уболівальників.

Вас також можуть зацікавити новини: