На сході України окупанти не можуть перетворити тактичні успіхи в оперативні, зазначили аналітики / фото REUTERS

У армії РФ в Україні є дуже серйозна проблема - на сході нашої країни вона не може перетворити тактичні успіхи в оперативні.

Окупаційні війська, ймовірно, так і не зможуть виділити достатньо ресурсів для будь-якої однієї наступальної операції, щоб відновити імпульс, необхідний для значних територіальних досягнень, які приведуть до оперативних успіхів, йдеться у звіті американського Інституту дослідження війни (ISW).

"Нездатність російських військ отримати вигоду з попередніх успіхів в районі Бахмута і Авдіївки є прикладом фундаментальнішої російської військової проблеми - продемонстрованої нездатності перетворити тактичні успіхи в оперативні успіхи", - наголошується в матеріалі.

Відео дня
На сході України вороги не можуть перетворити тактичні успіхи в оперативні, зазначили аналітики / фото understandingwar.org

Аналітики підкреслили, що окупанти постійно не могли скористатися перевагами тактичних проривів для маневру в тилових районах українських сил чи зруйнувати значні ділянки оборонних ліній наших військ, тому вони постійно дають захисникам України змогу для тактичного відходу і відновлення захисних позицій, проти яких потім мають почати нові атаки.

"Це явище допомагає пояснити надзвичайно повільні темпи просування Росії на схід і переконливо свідчить про те, що росіяни не зможуть зайняти набагато більше позицій в найближчі місяці, якщо ситуація не буде розвиватися непередбаченим чином", - спрогнозували в ISW.

Нагадаємо, російські війська без оголошення війни вдерлися в Україну рано вранці 24 лютого. На частині сходу України йдуть запеклі бої.

Українські воїни дають загарбникам гідну відсіч. Вже знищено 45,2 тис. ворогів.

Вас також можуть зацікавити новини: