Експерт пояснив, на що сподівався Путін, починаючи війну / фото ua.depositphotos.com

Президент Російської Федерації Володимир Путін зважився на війну з Україною, тому що він відірваний від світу. Глава Кремля розраховував, що захід не допомагатиме Києву.

"Путін дуже погано уявляє собі навколишню дійсність. Ну, хоча б виходячи з того, що він скоїв ось цей напад на Україну. Абсолютно не розумів, що він робить, що з себе представляє Україна. Він абсолютно не розуміє, що таке Європа, що таке США", – розповів російський опозиційний журналіст Ігор Яковенко в ефірі телеканал FREEДОМ.

Він вважає, що Путін перебуває у світі, який не має нічого спільного з реальністю. За його словами, Путін намагався спроектувати сценарій, коли Європа і США не надали допомогу, але навіть в цьому випадку українці б чинили опір.

Відео дня

"За будь-яких обставин у Путіна б не вийшло завоювати Україну, це була б тривала партизанська війна. І в будь-якому випадку підтримка України була б. Тобто я не можу собі уявити, що всі погодилися б з тим, що в центрі Європи велика європейська країна була захоплена. Ні, я думаю, що це було те саме, тільки різниця в тому, що підтримували б партизанську війну в Україні", - пояснив експерт.

Крім того, він висловила думку, що Москва не зупиниться і продовжить свою експансію, якщо Київ програє війну.

"Всі розуміють, що якщо Україна не встоїть, то далі Путін рушить на інші країни. Тобто я думаю, що це розуміння не альтруїзм, не те, що Захід просто з людинолюбства допомагає Україні. Я думаю, що більшість західних країн прекрасно розуміють, що Україна зараз захищає їх", - підсумував Яковенко.

Допомога Заходу у війні України проти Росії - що відомо

16 листопада за результатами засідання Контактної групи з питань оборони України глава Міноборони США Ллойд Остін заявив, що Іспанія надасть Україні два комплекси Hawk і ракети до них.

1 грудня стало відомо, що Україна отримає новий "зимовий пакет" допомоги від Швеції на суму майже 338 мільйонів доларів, до складу якого увійдуть системи протиповітряної оборони.

2 грудня Болгарія схвалила свій пакет військової допомоги, до якого увійшла стрілецька зброя, боєприпаси та багато іншого.

Вас також можуть зацікавити новини: