Окупанти не можуть протистояти ЗСУ / фото facebook.com/GeneralStaff.ua

Окупаційна армія використовує тактику штурмів невеликими підрозділами подалі від основної лінії фронту, оскільки ЗСУ мають перевагу - потужну західну зброю.

Як пояснив британський військовий аналітик Шон Белл у коментарі Sky News, озброєння українців перевершує російську артилерію та може знищувати її на відстані.

За його словами, наразі стає все більш очевидним, що Збройні сили України планують оточити Бахмут і прорвати російську оборону на схід від Запоріжжя. Водночас загарбники не хочуть втрачати місто-фортецю і намагаються просуватися до річки Оскіл на півночі, щоб забезпечити природний кордон і буфер для своїх сил.

Відео дня

Белл зазначив, що захоплення всього Донбасу та забезпечення безпеки свого контролю над Кримом виглядатиме як досягнення мінімальних цілей війни. Це дозволить президенту РФ Володимиру Путіну змогу на будь-якому етапі оголосити про перемогу – принаймні для внутрішньої російської аудиторії.

Війна в Україні - ситуація на фронті

Як раніше повідомляв УНІАН, окупанти зосереджують основні зусилля на Куп’янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках. Там минулої доби відбулось близько 40 бойових зіткнень. 

При цьому з початку повномасштабної війни проти України агресор втратив орієнтовно 241 960 осіб.

На думку аналітиків ISW, кампанія ЗСУ з "перехоплення" російських військових об'єктів у тилу знижує можливості логістики і контрбатарейної оборони росіян.

Вас також можуть зацікавити новини: