Експерт пояснив, чому росіяни атакують Україну вночі / фото mil.in.ua

Російські окупанти б'ють по Україні іранськими дронами переважно вночі, бо намагаються обійти українську ППО. Атаки триватимуть, поки не закінчаться запаси БПЛА.

На думку полковника Владислава Селезньова, Кремль страждає від дефіциту ракет, тому росіяни стали активніше використовувати дрони. При цьому він вказав, що окупанти атакують вночі і запускають дрони вздовж лінії Дніпра, тому що намагаються обійти українську протиповітряну оборону.

"Це пов'язано з тим, що при несприятливих погодних умовах і обмеженій видимості небо не так добре візуально проглядається. Відповідно росіяни вважають, що так набагато простіше обійти українську ППО", - пояснив Селезньов у коментарі РБК-Україна.

Відео дня

Крім того, він вважає, що атаки триватимуть до тих пір, поки не закінчаться запаси іранських дронів.

"Я зараз не готовий сказати, скільки залишилося (дронів - УНІАН) з тих 300 з тієї партії, яка була доставлена для потреб російського війська. Але ж з урахуванням того, що досить масштабні атаки за останній тиждень, то, здається, їх ресурси добігають кінця. Але ми повинні розуміти, що спочатку йшлося про постачання дронів іранською стороною в кількості 1700 штук", - підсумував експерт.

Іранські дрони у війні проти України - що відомо

У новорічну ніч українські сили ППО знищили 44 іранських дрона, які російські окупанти запустили по Україні. При цьому 2 січня знищили ще 39 безпілотників Shahed, два БПЛА "Орлан-10" та керовану ракету.

Крім того, речник Командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Гнат вказав, що атаки росіян дронами виснажують українську систему ППО

У свою чергу керівник офісу президента Андрій Єрмак зазначив, що нічні удари по Україні дронов-"балалаек" схожі на агонію.

Вас також можуть зацікавити новини: