РФ вже три дні поспіль завдає ударів, які захисники України успішно відбивають / фото facebook.com/kpszsu

Ніхто не знає, крім російського керівництва, чи завдасть РФ удару по Україні в переддень та на Різдво, яке частина українців відзначатиме 7-го січня. Про це в ефірі "24 каналу" заявив речник командування Повітряних сил Збройних сил України Юрій Ігнат.

"Ми очікуємо, ми готуємося... Ми ж бачимо, що три дні поспіль йдуть атаки. Як вони собі там спланували, поки що ми не знаємо. Нам потрібно просто готуватися й тримати порох сухим, ракети щоб були заряджені, люди готові", - каже він.

Ігнат додав, що Росія не хоче змінювати своїх намірів, тому захисники України будуть готуватися й відбивати усі загрози, які летять. Він закликав вірити у наші сили й підтримувати їх.

Масовані удари Росії по Україні 31 грудня - 2 січня

31 грудня Росія завдала декількох хвиль ракетних ударів по різних містах України. Російські ракети влучили у цивільні об'єкти у Києві, Хмельницькому, Миколаєві та Запоріжжі. У столиці двоє людей загинули унаслідок атак РФ.

Внаслідок атаки у Солом'янському районі Києва уламки ракети влучили у приватний будинок. У Печерському районі пошкоджено готель і повилітали шибки у "Палаці Україна"

Сили оборони України вночі сьогодні, 2 січня, у небі над Україною знищили 39 дронів-камікадзе Shahed. Зокрема, над столицею знищено 22 безпілотники.

За даними мера Києва, внаслідок нічного обстрілу пошкоджено об‘єкти енергетичної інфраструктури, у місті запроваджено аварійні відключення електроенергії.

Вас також можуть зацікавити новини: