Експерт розповів, коли ЗСУ можуть отримати F-16 / US Air Force

Експерт Національного інституту стратегічних досліджень Олексій Іжак вважає, що Україна в координації із західними партнерами вирішує основне питання - безпечного базування винищувачів F-16.

"З нашого боку основне питання, як базувати [винищувачі] так, щоб це було захищено... чи захищені аеродроми", - сказав Іжак в ефірі Radio NV.

Також він звернув увагу на те, що відбувається в двох європейських країнах, коли в Україні повітряна тривога. "На російські ракетні атаки починається підйом літаків НАТО - в Румунії та Польщі. Це натяк, що там вже й українські пілоти це роблять. Тобто, думаю, (отримання F-16) дійсно близькі", - сказав він.

Відео дня

F-16 для України

Під час 19-го засідання у форматі "Рамштайн" майже не обговорювалася передача Україні літаків F-16, заявив начальник управління преси та інформації Міноборони Іларіон Павлюк.

Перед цим військовий експерт Петро Черник заявив, що винищувачі F-16 необхідні Україні не тільки для ведення бойових дій. Вони можуть використовуватися і для протидії засобам нападу на цивільних, які застосовує противник.  

Вас також можуть зацікавити новини: