Генерал дав прогноз на другий рік повномасштабної війни в Україні

Екс-заступник начальника Генерального штабу Збройних сил України, генерал-лейтенант Ігор Романенко дав прогноз на другий рік війни з Росією.

В інтерв'ю "Обозревателю" він наголосив, що Україна має закінчити війну цього року, але за дуже важливої умови: якщо її союзники забезпечать ЗСУ сучасним ефективним озброєнням.

Водночас він дорікнув Заходу, який зволікав восени з поставками зброї, запевняючи, що зима – не найкращий час для активних дій на фронті. А путінські військові використали це й наразі наступають на сході. 

Відео дня

"Буде постачання озброєнь – буде наша спільна перемога, у тому числі на користь Європи та Америки. Якщо ні, це ляже важким тягарем і на Україну та її народ, і на наших союзників", - заявив Романенко.

Він запевнив, що ЗСУ так чи інакше досягнуть успіху, але чим довше ми будемо чекати поставок озброєння, тим більших втрат зазнаватимемо.

Прогнози щодо завершення війни в Україні

З кінця 2022 року від представників української влади лунають заяви, що Україна переможе у цій війні у 2023 році. Відрізняються лиш місяці в цих прогнозах. Хтось прогнозує завершення бойових дій вже у квітні-травні, а інші "бачать" закінчення вторгнення у червні-липні.

Так, очільник української розвідки Кирило Буданов заявляв, що бойові дії на території України повинні закінчитися в кінці весни - до літа 2023 року

Президент України Володимир Зеленський під час прес-конференції у річницю великої війни заявив, що Україна здатна перемогти вже у 2023 році, попри прагнення агресора досягти хоча б якихось результатів на полі бою.

2 лютого 2023 року міністр оборони України Олексій Резніков повідомив комісарам Європейського Союзу, що потрібно Україні для контрнаступу та перемоги у війні. 

Вас також можуть зацікавити новини: