Росія відправляє бурятів воювати в Україну / скріншот відео

За підсумками боїв в Україні жителі Бурятії та Дагестану зрозуміли, що є гарматним м'ясом для Кремля.

Таку думку висловив журналіст-розслідувач і керівник Bellingcat Христо Грозєв в інтерв'ю Радіо НВ.

За словами аналітика, він раніше прогнозував, що через кілька місяців війни матері і дружини убитих російських офіцерів і солдатів почнуть говорити й не будуть боятися, оскільки втрачати вже нічого.

Відео дня

"Я впевнений, що це стане видно, буде мати свій ефект для політичного життя Росії. У Бурятії, до речі, майте на увазі, що частина населення взагалі пацифістська, тому що вони буддисти. Вони розділені, не всі такі, але точно будуть ті, які взагалі відмовляться піти на війну. Хоча перші, які були, скоювали воєнні злочини, вони ж самі розуміють, що величезна диспропорція серед убитих [не на користь національних меншин]. Саме [жителі] Бурятії та Дагестану і розуміють, що вони - гарматне м'ясо", - пояснив Грозєв.

Що цьому передувало

Станом на 18 червня було відомо, що Бурятія ховає щодня, а РФ відправляє на війну вихідців з бідних регіонів. Станом на середину червня підтверджені дані про 184 загиблих з Бурятії.

29 червня 2022 року дружини бурятів зажадали повернути їхніх чоловіків з України.

12 липня 2022 року в ЗМІ з'явилася інформація про те, що в Росії буряти вистрибують з автобусів, щоб не доїхати на війну.