"Гвардія наступу" посилено тренується / фото t.me/gvardiyanastup

В Україні інтенсивно готують штурмові підрозділи від Національної гвардії України. Бійці від теоретичних занять перейшли до практичних штурмових дій у лісистій місцевості.

Як йдеться в сюжеті ТСН, Нацгвардійців учать вести бойові дії в наступі, виявляти ворожі позиції, оточувати їх та зрештою знищувати ворога. 

Інструктор оцінює вишкіл бійців: каже, в цілому непогано, проте не потрібно забувати про природнє прикриття. Враховувати тут потрібно майже все, має бути контроль у 360 градусів. 

Командир відділення розвідки "Гефест" своїми бійцями задоволений: каже, охочих вступити до "Гвардії наступу" було стільки, що було з кого вибрати. Охочі проходять психологічний відбір, фізичну підготовку, оцінюють їхній моральні та психологічні настрої.

У "Гвардії наступу" бійців вчать не лише штурмувати, а й оборонятися, надавати першу медичну допомогу пораненим, проводять заняття з аеророзвідки, вчать розбиратися в картах.

Наголошується, що наступ - не обов'язково втрати. Командир батальйону переконує: якщо все робити за наукою, цих втрат навіть у наступі можна уникнути.

"Це ми звикли за радянськими звичаями, що наступаємо - зазнаємо більше втрат, але наразі, так, як проходять навчання, цей міф можна розвіяти. Тут збираються мотивовані кадри, які розуміють, навіщо вони прийшли", - розповідає про "Гвардію наступу" командир батальйону бригади "Буревій" Костянтин Вахрамєєв.

"Гвардії наступу" в Україні

Міністерство внутрішніх справ створило штурмові бригади "Гвардія наступу". Ці формування планують брати участь у звільненні Луганська, Донецька і Криму.

Як повідомляв 8 лютого очільник МВС Ігор Клименко, на зарахування до "Гвардії наступу" подали заявки вже понад 20 тисяч осіб. Серед добровольців чимало дівчат. 

Вас також можуть зацікавити новини: