Херсон окупувала РФ / фото REUTERS

Ситуація в Херсоні та області напружена через те, що місто і деякі населені пункти регіону окуповані РФ.

Слідкуйте за онлайн-трансляцією того, що відбувається в Херсоні та області в неділю, 15 травня:

21:55 "Платежів дуже поменшало, тому що багато людей виїхали, є ті, хто втратив заробіток, все подорожчало дуже".

Відео дня

Багатоквартирні будинки Херсона, жителі яких створили об'єднання співвласників багатоквартирних будинків, зараз перебувають у непростому стані через те, що платити за послуги може дуже мало людей, розповів Суспільному представник ГО "Асоціація будинків Херсона" та голова ОСББ "Говардський" Євген Трощак.

21:07 Головні новини за 15 травня У Херсоні російські військові катують взятих у заручники мирних жителів. Омбудсменка Денісова звернулась до Комісії ООН з розслідування порушень прав людини під час військового вторгнення РФ в Україну врахувати усі факти воєнних злочинів. ГУ розвідки перехопило розмову дружини військового "ЛНР", який зараз перебуває на території Херсонщини. Чоловік розповідає їй про спробу одного з підрозділів відступити із зони бойових дій, через що військові отримали конфлікт з російськими прикордонниками. У Херсоні відкриваються магазини мережі супермаркетів "Фреш". Під українськими вивісками торгують російськими товарами за цінами, які перевищують довоєнні вдвічі, а то й втричі. У Новій Каховці російські військові затримали дитячого тренера з футболу Анатолія Бакуліна. Наразі місцеперебування чоловіка невідоме, повідомила його донька. Міністерство культури та інформаційної політики продовжує фіксувати воєнні злочини військових РФ проти культурної спадщини. На Херсонщині задокументували п'ять таких епізодів.

19:56 Російські окупанти змушують рибалок у Бериславі отримувати дозвіл для ловлі та продажу риби. Продавців риби на місцевому ринку розігнали – журналіст Олег Батурін.

18:50 На Херсонщині військові РФ роздають вкрадену ними українську медичну гуманітарну допомогу. Вони створюють "картинку" на своїх пропагандистських ЗМІ, де розповідають про ніби плани допомагати медичним закладам області, повідомила Асоціація реінтеграції Криму.

18:10 Населені пункти Херсонщини знову під обстрілами, російські військові не припиняють руйнувати школи та будинки цивільних. Місцеві жителі залишають свої домівки, аби врятуватися, але не покидають надії на повернення додому - ОК "Південь".

17:17 База персональних даних жителів Скадовського району збережена. Усі соціальні виплати, що гарантовані державою будуть і надалі фінансуватися та виплачуватися соціально незахищеним верствам населення в повному обсязі, повідомила районна державна адміністрація.

16:54 Бережіть себе.

16:45 У Новій Каховці російські військові затримали дитячого тренера з футболу Анатолія Бакуліна. Наразі місцеперебування чоловіка невідоме.

16:34 На території Високопольської громади 14 травня відбувався активний обстріл з боку військових Росії. ВСУ активно працює над визволенням Іванівки та Архангельського – Херсонська ОВА.

15:37 Важкохворим пацієнтам Херсона й області потрібна донорська кров другої позитивної групи. Обласний центр служби крові звертається до містян з проханням надати кров для онкохворих дітей та дорослих, які перебувають в лікарнях регіону.

15:10 ГУ розвідки перехопило розмову дружини військового "ЛНР", який зараз перебуває на території Херсонщини. Чоловік розповідає їй про спробу одного з підрозділів відступити із зони бойових дій, через що військові отримали конфлікт з російськими прикордонниками.

13:07 У Херсоні будь-які ліки можна придбати прямо на вулиці з машини. Вибір великий, всі російські, заведені з Криму. Аптеки у місті працюють, але напівпусті.

12:15 Вибухи у Херсоні! Перебувайте в укриттях. Відійдіть від вікон!

11:30 Міністерство культури та інформаційної політики продовжує фіксувати воєнні злочини військових РФ проти культурної спадщини. Станом на 14 травня задокументований 331 епізод, п'ять з них - на Херсонщині.

10:55 ЗСУ накрили на Херсонщині пункт управління дуже високого рівня – Арестович.

10:53 Російські військові викрали ще одного жителя Каховської територіальної громади - Євгена Пливуна. Відомо, що його забрали 6 травня з власного дому у селі Роздольне. На разі його утримують у відділенні поліції у Новій Каховці - Каховська міська територіальна громада.

09:42 За даними британської розвідки, наступ російських військових на Донбасі сповільнився і відстає від графіка. Також вони повідомляють, що Росія втратила третину своїх сил, які були зосереджені навколо України 24 лютого.

06:53 Радник глави Офісу президента Олексій Арестович заявив, що українські захисники в Херсонській області завдали удару по російському пункту управління дуже високого рівня. "Там боєкомплект години три детонував навколо, биту техніку везли. Коротше, добре влучили на Херсонщині", - сказав він.

06:22 Російські високопосадовці своїми візитами на тимчасово окуповану територію Херсонщини намагаються створити вигляд "гуманітарної турботи" про місцевих мешканців та "картинку" для російського телебачення, повідомив голова ОВА Геннадій Лагута.

Він також звернув увагу на загрозу екологічної катастрофи на окупованій території, адже там тривалий час мають місце великі лісові пожежі.

Раніше в селі Велика Олександрівка Херсонської області ЗСУ завдали нищівного удару по складу боєприпасів РФ.

Вас також можуть зацікавити новини: