Олексій Резніков / фото REUTERS

Міністр оборони України Олексій Резніков звернувся до росіян.

Про це він написав у Facebook.

"Хочу звернутися до жителів Російської Федерації. Особливо - до дружин, матерів, подруг російських солдатів і офіцерів. За кілька днів інтервенції в Україну буде знищено стільки ж російських військових, скільки за дві чеченські війни. Безліч. Безліч. Правитель Росії став вбивцею. Вбивцею не тільки українців, а й росіян. Ми знаємо, що зараз в армію по всій Росії терміново забирають зовсім хлопчаків. Що готуються перекинути призовників без мінімальних бойових навичок. Що контрактникам не розповідають, куди вони прямують насправді. І що їх чекає. Ховайте своїх близьких, якщо вони вам дорогі", - написав Резніков.

Відео дня

Він закликав не відправляти їх на вірну смерть. 

"Їх будуть вбивати з кожного вікна в кожному з українських міст. Виходьте на вулиці. Вимагайте зупинити війну. Вимагайте вивести російську армію з України. Не бійтеся! Правда на вашому боці. Зараз ви ще можете все змінити, щоб не шкодувати потім. Коли вся інформація про військові злочини Кремля розкриється, Ваші близькі будуть Вам дуже вдячні", - додав він.

Як повідомляв УНІАН, за добу силами Збройних сил України знищено понад тисячу російських окупантів, які увірвалися на територію України.

У зв'язку з цим наголошується, що "такої кількості втрат військовослужбовців за такий час бойових дій Росія не відчувала за весь час свого існування ще ні в одному збройному конфлікті, який починала".