Коваленко вважає, що Іран здатний в 2024 році дати мінімум в 1,5-2 рази більше дронів / Колаж УНІАН, фото REUTERS, фото ua.depositphotos.com

Військово-політичний оглядач Олександр Коваленко оцінив подальшу спроможність Росії атакувати Україну дронами

Він вважає, що у 2024 році Іран лише на своїх потужностях зможе збільшити виробництво дронів в 1,5-2 рази. Оскільки Росія все ще залежить від постачання Тегерана, вона отримає очевидний шанс купити більше зброї для ударів по Україні.

"За відсутності дієвих інструментаріїв впливу на Тегеран, тільки на своїх потужностях, протягом 2024 року він зможе збільшити виробництва мінімум в 1,5-2 рази", - заявив він.

Відео дня

Як вказує Коваленко, РФ не має єдиного, пропорційного боєкомплекту, для систематизації нальотів і виведення стабільного графіка атак по Україні. "Це в черговий раз доводить, що зберігається залежність Росії від постачання з Ірану, а так само збільшення Ісламською Республікою виробництва дронів-камікадзе даного типу до 400-450 на місяць", - зазначає військово-політичний оглядач.

Також він оцінив: січневий показник дронових атак Росії по Україні виявився нижчим за статистику першої половини грудня 2023 року - тоді по наших територіях запустили 262 дрони. "Своєю чергою, саме грудень став рекордним за нальотами 689 або 625, хто як вважає, знову-таки", - заявив він.

Він нагадав, що 1 січня Росія вдарила по Україні рекордною кількістю дронів (запустила 90 одиниць). Однак Коваленко відносить цю цифру до 2023 року, а не до 2024, оскільки Росія запускала цих "пташок" з вечора 31 грудня. За його словами, в січні РОВ застосували по Україні 120 дронів-камікадзе, тому результат атак цього місяця рекордними цифрами не відзначився.

"До того, рекордними були вересень і травень, з досить стриманими іншими осінніми (жовтень - 285, листопад - 369) і всіма літніми (червень - 201, липень - 250, серпень - 187) місяцями. З січня по квітень 2023 взагалі нальоти Shahed-131/136 у місяць становили менше ніж 100 од", - акцентував він.

Аналітик розкрив деталі рекордної атаки дронів на Україну

Як уже згадувалося, в новорічну ніч Росія запустила по Україні рекордну кількість іранських дронів Shahed-131/136. Українські захисники збили 87 цілей. На думку Коваленка, така грандіозна кількість дронів ясно говорить: РФ планувала цей удар заздалегідь. "Маніяки не відмовляються від свого фетиша - терору і вбивств на знакові дати", - підкреслив він.

Аналітик також звернув увагу на унікальну траєкторію польотів дронів, яку запрограмувала Росія.

Вас також можуть зацікавити новини: