У Криму влітку можуть початися бої / фото Радіо Свобода

Російський опозиціонер, історик Валерій Соловей заявив, що кремлівські аналітики вивчили обстановку і доповіли керівництву невтішні прогнози.

За його відомостями, війна перейде на територію Криму в середині літа - початку осені. 

"Вони не в захваті далеко від того, що відбувається і деякі з їх викладок прямо суперечать переможному настрою чинної російської влади. Ці викладки негативні для російських Збройних сил аж до того, що чорним по білому написано, що вже в середині літа, може бути восени не виключені бої власне на території Кримського півострова. Тобто якщо Україна вийде на відстань, що дозволяє (а таке озброєння вона по всій видимості вже отримала, хоча не використовувала) накривати Керченський міст, то доля Криму опиниться під дуже серйозною загрозою. Всі ці люди налаштовані в загальному досить реалістично", - сказав він в ефірі.

Звільнення Криму - останні новини

Заступник голови ОП Андрій Сибіга уточнив у коментарі BBC Україна свої слова щодо переговорів з Кремлем, коли ЗСУ вийдуть на адмінкордон з Кримом. За його словами, переговори по Криму - лише можлива опція, мета залишається та ж - повернення півострова.

Напередодні українського контрнаступу Військова розвідка просить кримчан повідомляти про місця розташування військових об'єктів ворога на території окупованого півострова.