Контрнаступ ЗСУ може початися найближчими тижнями, каже експерт / фото facebook.com/GeneralStaff.ua

Військовий експерт Українського інституту майбутнього, колишній співробітник СБУ Іван Ступак вважає, що українські військові можуть піти в контрнаступ найближчими тижнями. За його прогнозом, це станеться протягом одного-двох місяців.

"Моє внутрішнє переконання таке – контрнаступ може початися протягом 30-60 найближчих діб. Тобто до кінця квітня можна очікувати на контрнаступ ЗСУ. Зараз багато чого залежить від нашої логістики, насиченості наших тилів людьми. Ці 8 бригад ("Гвардії наступу" МВС – пед.), які створюються, їх треба навчити. Звичайно, багато чого залежить від боєприпасів – це техніка, яка зараз їде в Україну з країн Заходу", – наголосив Ступак в інтерв’ю ТСН.

Експерт нагадав, що фото і відеопідтвердження того, як завантажують і маскують американські БМП, які їдуть до України, вже зʼявилися в публічному просторі.

Відео дня

"Треба наситити наші тили технікою, запасними частинами, щоб у разі ураження техніки її можна було швидко відремонтувати без необхідності везти її в Польщу або ще далі", – додав Ступак.

Коли почнеться контрнаступ ЗСУ: прогнози

Заступник начальника Головного управління розвідки Міноборони України Вадим Скібіцький заявив, що українські військові будуть готові до переходу в контрнаступ навесні. За його словами, метою цього наступу буде звільнення від окупації усіх українських територій включно з Кримом.

Водночас колишній радник Офісу президента України Олексій Арестович прогнозує, що контрнаступ ЗСУ може розпочатися у другій половині весни. Саме до цього часу Україна має отримати 700 танків і більше 1000 БМП від західних партнерів та укомплектувати нові бригади.

Колишній директор ЦРУ генерал Девід Петреус вважає, що українська армія може піти в наступ у травні чи на початку червня. Він додав, що ЗСУ покажуть зовсім інший рівень технології ведення війни, "в дуже сильному контрасті з тим, що сьогодні демонструє Росія".

Вас також можуть зацікавити новини: