Комплекси NASAMS посилять притивоповітряну оборону України / скріншот

Україна очікує найближчим часом поставок зенітно-ракетних комплексів NASAMS від США.

Про це передавати речник Командування Повітряних сил Збройних сил України Юрій Ігнат в ефірі інформаційного телемарафону.

"Чекаємо, зрозуміло, ще NASAMS. Вже Остін (Міністр оборони США Ллойд Остін – УНІАН) озвучив, що найближчим часом, на початку листопада, вже будуть надходити системи NASAMS, які можуть серйозно посилити нашу систему ППО", - сказав Гнат.

Він також додав, що питання залишається в кількості, яку може отримати Україна.

ЗРК NASAMS і IRIS-T для України

Як повідомляв УНІАН, за результатами засідання Контактної групи з питань оборони України (так званий "Рамштайн-5") 8 вересня Міністр оборони України Олексій Резніков заявив, що почалися зрушення у сфері протиповітряної та протиракетної оборони.

За його словами, українські фахівці закінчують навчання на сучасному німецькому ЗРК IRIS-T. також прийнято принципове рішення про надання Україні комплексів NASAMS.

15 вересня президент Володимир Зеленський заявив, що Україна обговорює з п'ятьма країнами-США, ФРН, Францією, Італією та Ізраїлем - надання нашій країні систем протиповітряної оборони.

Також у вересні в Пентагоні заявили, що Сполучені Штати Америки планують протягом наступних двох місяців надати Україні два зенітно-ракетні комплекси NASAMS, які забезпечать додаткову протиповітряну оборону нашої держави.