Біля Херсона знаходяться десятки тисяч окупантів, поділився Роман Світан / фото Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки

На правому березі Дніпра біля захопленого Херсона знаходяться понад 20 тисяч російських окупантів, і вони практично смертники.

Загарбників біля Херсона українські воїни "переорають" упродовж декількох тижнів, розповів полковник Збройних Сил України в запасі, військовий льотчик-інструктор Роман Світан в ефір телемарафону.

За його словами, все вороже правобережне угруповання військ підлягає знищенню.

Експерт додав, що воно не зможе піти "з однієї простої причини – це політичний наказ – утримувати правобережжя до виконання якихось завдань, швидше за все, пов'язаних з якимось обміном або переговорами".

"Але це чисто політичний момент, він до військового ніякого відношення не має. Тому правобережне угруповання, там дійсно понад 20 тисяч осіб, це практично смертники. Їх переорають протягом декількох тижнів...", – спрогнозував полковник.

Нагадаємо, російські окупанти рано вранці 24 лютого вдерлися в Україну. Противникам, зокрема, вдалося взяти під контроль Херсон. Збройні Сили України дають гідну відсіч супротивникам, під Херсоном з ладу були виведені низка мостів.

Наприкінці серпня стало відомо, що ЗСУ на Херсонщині почали контрнаступальні дії, противник несе серйозні втрати. 6 вересня в оперативному командуванні "Південь" повідомили, що на півдні нашої країни були знищені 35 супротивників і чотири ворожих бойових машини піхоти.

Вас також можуть зацікавити новини: