Дмитро Снєгирьов пояснив, чому українські військові досі не знищили Кримський міст / колаж УНІАН, фото REUTERS, скріншот

Українські військові знищать незаконно збудований російськими окупантами Кримський міст після того, як буде знищено всю протиповітряну та протиракетну оборону в Криму.

Таку думку в ефірі телеканалк "Еспресо" висловив військовий експерт Дмитро Снєгирьов. Він наголосив, що, за класифікацією НАТО, ті заходи, які виконують у Криму українські військові, є "першим етапом по деокупації півострова". 

"Зокрема, знищення протиповітряної та протиракетної оборони росіян в Криму, а також місць базування ВКС РФ. ЗСУ продовжують знищувати аеродроми Саки, Бельбек та Джанкой", – додав він.

Відео дня

Після того, як російське ППО на півострові будуть знищені, під вогневий контроль будуть взяті основні локацїі – Кримський та Чонгарські мости. 

"Саме тому до цього часу ще не знищений Кримський міст. До того часу, поки системи ППО та ПРО росіян, а також місця базування їхньої авіації в Криму, не будуть знищені. Немає сенсу бити по Кримському мосту, якщо їхня протиповітряна оборона може знищити наші ракети та дрони", – резюмував Снєгирьов.

Удари по Кримському мосту

Як відомо, Україна вже двічі завдавала серйозних ушкоджень мосту, який росіяни побудували через Керченську протоку, аби зʼєднати окупований Крим з материковою Росією. Перша "бавовна" сталася на Кримському мосту 8 жовтня 2022 року. Тоді прогримів вибух, що спричинив часткове обвалення автомобільних прольотів.

Другого удару було завдано 17 липня 2023 року. Як стало відомо згодом, під час атаки було застосовано морські дрони. Тоді у воду впав один проліт автомобільної частини мосту, а на відновлення переправи пішло кілька місяців. 

На початку лютого 2024 року командувач Військово-Морських сил ЗС України віце-адмірал Олексій Неїжпапа заявляв, що Кримський міст не достоїть до кінця 2024 року. 

Вас також можуть зацікавити новини: