Кримський міст уже цього року отримає критичні пошкодження, - експерт / фото REUTERS

На думку військово-політичного оглядача Олександра Коваленка, Кримський міст влітку 2024 року отримає критичні ушкодження, але для цього необхідні відповідні умови - вони передбачають створення певної зони "прохідний двір", які й формуються нині.

"Над півостровом Крим створюється зона, яку я називаю "прохідний двір". Знищуються російські засоби ППО. Все це потрібно, щоб наші засоби ураження з меншим ризиком могли досягти Кримського мосту", - сказав він РБК-Україна.

За словами аналітика, це підтверджують удари по аеродромах у Джанкої та Бельбеку, зокрема, по розташуванню зенітно-ракетних полків на Ай-Петрі та Тарханкуті. Як зазначає експерт, основною метою там була, швидше, не авіація окупантів, а зенітно-ракетні системи С-400.

Відео дня

"Зараз усе робиться для того, щоб мінімізувати ефективність російської ППО в Криму. Щойно це буде зроблено, варто очікувати ударів по мосту", - вважає Коваленко.

Вибухи в Криму - останні новини

Сьогодні вночі в незаконно окупованому Росією Криму сьогодні вночі зазнали ракетного обстрілу Сімферопольський район і місто Алушта. За словами так званого "губернатора" регіону Сергія Аксьонова, внаслідок удару є загиблі - двоє "випадкових перехожих". Він також заявив, що в районі Алушти "зафіксовано влучання по порожньому об'єкту господарського призначення". Крім того, у РФ стверджують, що над півостровом збито три ракети ATACMS, а морська авіація знищила в Чорному морі три безекіпажні українські катери.

Водночас українські Telegram-канали пишуть, що метою атаки під Алуштою став об'єкт зв'язку в одній із військових частин РФ у регіоні. За даними партизанів, уражено вузол зв'язку російських окупантів (в/ч 28735) у селі Сонячногірське. Пізніше канал "Кримський вітер" написав про пожежу у військовій частині ФСБ у селищі Семидвір'я, що розташоване недалеко від Алушти. Крім того, вранці з'явилася інформація про те, що щонайменше 6 балістичних ракет ATACMS влучили у вузол зв'язку радіолокаційних і протиповітряних сил РФ.

Вас також можуть зацікавити новини: