Грабський переконаний, що удари по мосту будуть, але пізніше/ фото RoksolanaToday & Крим

Україна поки не може "дотягнутися" до Кримського мосту й взяти його під вогневий контроль або знищити. Можливість завдання удару по ньому з'явиться після висунення позицій ЗСУ на узбережжя Азовського моря.

Зараз міст відіграє велику роль у постачанні російських окупантів, проте забезпечує їх частково, розповів в ефірі телепроекту FREEДОМ військовий експерт Сергій Грабський.

За його словами, більш ефективним і дешевим засобом переміщення вантажів і особового складу є морський транспорт. Тему знищення Кримського мосту Грабський називає більш політичною, ніж військовою.

Відео дня

"Для знищення цього об'єкта потрібно проводити спеціальну операцію, яка передбачає не тільки удари ракетами по самому об'єкту, перекриттям мосту, але також завдання ударів по передмостових укріпленнях. Для цього потрібна авіація, можливо дії диверсійних груп і задіяння, в тому числі, морських засобів. Це величезна операція, потрібно розуміти обсяги самої конструкції цього моста. Тому ми зараз визначення Кримського моста використовуємо в якості тролінгу, що ми можемо наносити удари", - зазначив експерт.

За його словами, зважаючи на посилений захист мосту доцільніше використовувати дефіцитні боєприпаси на інших напрямках.

"Прийде час - ми вдаримо і по Кримському мосту", - запевнив він.

Також Грабський припустив, що міст може стати в майбутньому "гуманітарним коридором", по якому російські окупанти будуть втікати з півострова.

"Ми даємо противнику поки можливість піти, не піддаючи своє життя небезпеці", - пояснив він.

Як повідомляв УНІАН, 16 липня радник голови ОП Олексій Арестович заявив, що на Кримський міст чекає доля "вишок Бойка".

Після цього депутат Держдуми від "Кримського регіону" Михайло Шеремет пригрозив "нищівним ударом" по Києву, якщо Україна атакує Кримський міст.