Олександр Мусієнко пояснив, чому Кримський міст важливий для росіян / колаж з фото t.me/vanek_nikolaev та скріншоту

Військовий експерт Олександр Мусієнко спростував відомості, опубліковані в  The Independent, про те, що Росія не використовує Кримський міст у війні проти України.

Про це аналітик розповів в ефірі телемарафону. "Деякі заявляють, що рух через цей міст зменшився, отже він вже все, не становить загрози. Це не так, якщо дивитися на ситуацію стратегічно. Адже, коли ми говоримо, що РФ активна на сході, їм зараз міст не треба. Але якщо через певний час вони матимуть на меті посилити активність на півдні, наприклад, на лівобережжі Херсонщини. Їм потрібен міст", - пояснив Мусієнко.

Він також додав, що Кримський міст знадобиться Росії тоді, коли Сили оборони України почнуть власну наступальну кампанію. "Коли Україна буде проводити дії з плану звільнення, наприклад, лівобережжя Херсонщини, то мосту не повинно бути. Адже це головна логістична артерія, яка наразі йде в окупований Крим. І з Криму йде забезпечення угрупування російських військ на Херсонщині. Цей міст втрати своє значення лише тимчасово", - сказав Мусієнко.

Відео дня

Крім того, експерт зазначив, що будівництво Росією залізничної дороги на окупованій частині Донецької та Запорізької областей не є панацеєю, бо Україна може вдало з ним боротися.

"Ця ділянка йде на електричній тязі, вона підключена до енергетики. От вам і ключ до розуміння. Якщо бити по об'єктах, які забезпечують потреби цієї залізниці, її можна виводити з ладу. Також на ділянках є мости через річку Кальміус. На початку цього року ударом Himars один із таких мостів було знищено. Також - це локомотивні депо та вузлові станції, які є в межах досяжності української зброї. Тому що діяти проти залізничного полотна - неефективно, адже його швидко можуть відновити", - зазначив Мусієнко.

У центрі уваги Кримський міст - сьогодні це варто знати

На думку авіаційного експерта Костянтина Криволапа, Кримський міст має слабкі місця. Зокрема, йдеться про нижню частину та арку, яка забезпечує прохід суден під мостом.

Інший експерт - Андрій Риженко, переконаний, що для того, щоб був ліквідований збудований російськими загарбниками Кримський міст, необхідно десятки тон вибухівки, а, можливо, навіть і сотні.

Вас також можуть зацікавити новини: