Експерт порівняв втрати РФ і України в танках / колаж УНІАН, фото Міноборони РФ, скріншот

Військово-політичний оглядач Олександр Коваленко порівняв втрати Росії в їхніх найсучасніших танках та втрати України - у західних.

За його інформацією, з початку літнього наступу Сил оборони України російські окупаційні війська зазнали наступних верифікованих втрат у танках Т-90:

  • 14 знищено,
  • 10 пошкоджено,
  • 1 танк Т-90М "Прорив" затрофеїли.

"І це тільки верифіковані дані, які відрізняються від реальних в меншу сторону", - акцентував експерт.

Відео дня

Коваленко заявив, що підрозділи армії РФ зазнали втрат у найсучаснішій модифікації танків Т-90М "Прорив" значно більші, ніж українські підрозділи втратили Leopard 2 (6 знищено/12 пошкоджено) та Challenger 2 (1 знищено).

"За час повномасштабного вторгнення в Україну російські окупаційні війська, згідно з верифікованими даними, втратили 87 танків Т-90 модифікацій А/АК/С/М "Прорив". Згідно з не верифікованою інформацією, втрати перевищили 125 одиниць", - написав Коваленко.

На думку оглядача, все це ставить під сумнів, що танк Т-90 такий хороший, як про нього розповідає російська пропаганда.

Втрати Росії в Україні - що повідомлялося

Як писав УНІАН, загальні бойові втрати Росії в Україні з початку широкомасштабного вторгнення перетнули межу в 290 тисяч чоловік особового складу, за минулу добу українські воїни ліквідували ще 620 росіян.

Також збільшилася за добу кількість ліквідованої техніки противника. Зокрема, вже підтверджено знищення ще одного літака ворога, і всього з початку війни противник втратив їх 319, а також 6 вертольотів - всього 323 одиниці.

Вас також можуть зацікавити новини: