Яка ситуація в Маріуполі? / фото t.me/mariupolrada

У Маріуполі Донецької області ситуація катастрофічна, в місті давно немає світла, води, тепла. Воно практично зруйноване російськими окупантами. Жертвами загарбників стали понад 20 тисяч мирних жителів.

УНІАН у режимі онлайн розповідає, що відбувається в Маріуполі суботу, 28 травня:

15:48 Компенсація від окупантів за зруйноване житло в Маріуполі виявилася фейком – Андрющенко.

Відео дня

15:13 Трагедія Маріуполя через призму культури! У Гданську відкрилася вистовка-перфоманс "Маріуполь - незламний форт-пост України".

14:30 Українські жінки-військовополонені, які утримувалися в Донецькому СІЗО, розповіли, що у камерах, розрахованих на 2-3 особи, їх було щонайменше 17-20. Замість санвузла – цебро. Жінки були позбавлені засобів гігієни та можливості помитися. Щодо них чинився психологічний тиск – на їхніх очах жорстоко били українських полонених чоловіків. Також полонянок примушували до статевих актів.

13:48 Окупанти анонсували запуск нового маріупольського телеканалу з назвою "Новий Маріуполь".

13:21 До України вже надійшла одна з модифікацій самохідної артилерійської установки М109, також берегову охорону посилять ракети "Harpoon", повідомив міністр оборони Резніков.

13:12 Українським військовим полоненим росіяни кололи невідомий препарат на літеру "М", повідомляє омбудсмен Людмила Денісова. Після цього військові непритомніли та втрачали пам’ять. Окупанти також змушували українських солдатів вчити вірш "Простите нас, родные россияне", гімн рф, історію створення герба та прапора рф.

12:48 Окупаційна влада офіційно повідомила, що відновлення електрики в будинках має відбуватись за рахунок самих мешканців. До того ж ОСББ як форму оперативного управління будинками буде ліквідовано, буде поновлено ЖЕКі.

11:51 Українські військові отримують пускові установки наземного базування та протикорабельні ракети Harpoon. Снаряди будуть використовуватись для захисту Чорного моря від кораблів орків. Про це повідомив міністр оборони України Олексій Рєзніков.

11:12 Окупанти вдалися до вивезення металопродукції з Маріуполя. Для цього вони розмінували частину морського порту міста. Першим кораблем з Маріуполя в Ростов-на-Дону окупанти відправляють 3 тисячі тонн металопродукції.

10:38 Окупанти не змогли відновити водопостачання у Маріуполі та встановили мобільні душові намети.

10:25 Окупанти замість українських книжок вже приготували в Донецьку партію зомбілітератури для Маріуполя та Маріупольського району. Подарунок від політиків та регіонів росії днями з помпою та фанфарами буде передано в Маріуполь.

01:00 Стало відомо, що 27 травня на "Азовсталі" підірвався ще один російський сапер, повідомляє радник мера Маріуполя Петро Андрющенко.

"Співає разом з Кобзоном одразу. Відплата невідворотня.  Давайте подякуємо героїчному Гарнізону Маріуполя. Ми всі у невідплатному боргу перед ними. Героям Слава!" - зазначив він.

Вас також можуть зацікавити новини: