Україна може отримати від Чехії вертольоти / фото Ігор Двуренков

Протягом наступних кількох тижнів Україна може отримати вертольоти Мі-24 і Мі-35 від Чехії, яка переходить на вертольоти типу AH-1Z Viper та UH-1Y Venom.

"Якщо Прага дійсно готова передати ці вертольоти, то їхня поставка з передачею у стрій ЗСУ може зайняти наступні кілька тижнів, як показує практика попередніх поставок авіатехніки від країн-партнерів", - пише Defense Express.

Вказується, що на початку тижня Військово-повітряні сили Чехії провели церемонію прощання зі своїми ударними вертольотами типів Мі-24 і Мі-35, які по суті не потрібні після поставок перших вертольотів нових типів.

Відео дня

"Навіть якщо мова йде про формально списані Мі-24 і Мі-35, все одно ці машини необхідні українській армійській авіації для безпосередньої підтримки військ на полі бою", - впевнені аналітики.

Чехія передасть Україні вертольоти Мі-24В - що повідомлялося

Нагадаємо, Чехія планує передати Україні списані вертольоти Мі-24В, повідомила Міністр оборони країни Яна Чернохова. Вона уточнила, що замість цих старих вертольотів чеська армія отримує нові вертольоти типу UH-1Y Venom і AH-1Z Viper від США.

За її словами, вертольоти Мі-24В відмінно впоралися із завданнями і прослужили навіть довше, ніж очікувалося.

Вас також можуть зацікавити новини: