Миколаїв атакує РФ / фото REUTERS

У Миколаєві та області залишається напруженою ситуація через загрозу ракетних обстрілів з боку Росії. 

Що відбувається в Миколаєві і області сьогодні, 15 травня, - дізнавайтеся в онлайн-трансляції УНІАН.

21:46 Окупанти обстріляли село у Березнегуватському районі Миколаївської області, зруйнувавши будинок, у якому перебували люди. "Сьогодні вночі рашисти розбомбили будинок батьків мого чоловіка разом із батьками всередині, у селі у Березнегуватському районі. Розбомбили до фундаменту, пряме попадання до будинку. На фото навіть неможливо повірити, що тут був будинок із верандою. Після удару моя свекруха вибралася сама з-під завалів і, палаюча живцем, бігла до сусідів кликати на допомогу, щоб сусіди допомогли дістати з-під завалів свекра, чим врятувала йому життя".

Відео дня
Миколаїв сьогодні: що відбувається в місті та області 15 травня

21:12 За інформацією комунального підприємства "Миколаївелектротранс" 15 травня на міські маршрути вийшли 47 тролейбусів і трамваїв. Водії перебувають у захисних бронежилетах, знають правила поводження під час обстрілів. Кореспонденти Суспільного проїхались одним з трамвайних маршрутів та поспілкувалися із водійкою та пасажирами.

Миколаїв сьогодні: що відбувається в місті та області 15 травня

21:05 Пресофіцер Миколаївської обласної військової адміністрації Дмитро Плетенчук закликав жителів Миколаєва сьогодні, 15 травня, максимально дотримуватись правил безпеки на випадок обстрілів. Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

20:44 Ракетний гай.

Миколаїв сьогодні: що відбувається в місті та області 15 травня

19:11 Станом на 18:00 на Південнобузькому напрямку підрозділи російських військ активних бойових дій не вели. На Миколаївському та Криворізькому напрямках ЗС РФ обстрілювали українські підрозділи зі ствольної артилерії та мінометів. Також російські війська продовжують інженерне обладнання зайнятих позицій. Про це повідомляє Генеральний штаб ЗСУ у вечірньому зведенні.

17:59 Друзі, над Миколаївською та Одеською областями сьогодні особливо часто можна помітити авіацію, без паніки – це наші.

15:36 "Треба черги займати з 5-ї ранку", - жителі Корабельного району про роздачу безкоштовного хліба з консервою. Жителі Корабельного району міста Миколаєва повідомляють про те, що отримати безплатний хліб разом із м'ясною консервою – досить проблематично. Так, одна жінка пише у місцевій групі у соцмережі: "Щоб отримати цей хліб і консерви, треба чергу займати з 5-ї ранку. І здобути не реально. На жаль. Краще хліб просто роздавали, його реально було прийти і взяти, без кілометрових черг". "А що ж ви хотіли? Охочих багато", – відповіла їй інша місцева мешканка. Для максимального охоплення всіх категорій нужденних жителів одна людина може отримати один продуктовий набір. При цьому пріоритет віддають городянам 60+, дітям з інвалідністю, людям, які доглядають осіб похилого віку, людям з інвалідністю та хронічними захворюваннями, сім'ям з дітьми, незаможним городянам з дітьми.

15:10 Миколаївська обласна станція переливання крові повідомляє: завтра прийматимуть донорів з групами I(+), III(+) и IV(-). Усі, хто бажає здати кров, можуть прийти за адресою пров. Радіо, 2. Прийом починається з 8:00.

13:37 Чорнобаївка. ЗСУ знищили черговий склад боєприпасів окупанта.

12:18 За минулу добу на Миколаївщині поранення отримали 10 людей.  "На щастя, дітей серед постраждалих немає. Усі постраждалі доставлені у наші медичні заклади та отримують необхідну допомогу", — повідомляє голова Миколаївської обласної ради Ганна Замазєєва. Загалом, станом на 15 травня, в миколаївських лікарнях перебувають 164 людини, що постраждали від атак окупантів на Миколаївщину.

11:51 За інформацією військових, протягом 14 травня ефективним застосуванням ракетно-артилерійського озброєння та авіацією Повітряних сил України знищено 20 російських військовослужбовців, три склади боєприпасів в різних областях, броньована та автомобільна техніка й самохідна артилерійська установка. В Чорному морі продовжують перебувати два кораблі – носії крилатих ракет – та п’ять великих десантних кораблів.

10:12 На Миколаївщині та Херсонщині ворог продовжує ведення бойових дій, удосконалює інженерне облаштування своїх позицій, при чому настільки бажаючи закріпитися, що застосовує залізобетонні конструкції. Однак, активних наступальних дій не веде. Про це повідомляє оперативне командування "Південь".

09:20 Протягом доби 14 травня на Миколаївщині сталося п'ять пожеж, чотири з яких - у житловому секторі.

06:33 На миколаївському напрямку ЗСУ знищили російський винищувач. Йдеться про Су-34 або Су-30СМ.

Раніше повідомлялося, що в Миколаєві в результаті "прильотів" пошкоджено дві станції очищення води.

Вас також можуть зацікавити новини: